Announcement

Collapse
No announcement yet.
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• data manipulation

I have the following dataset:
    Code:
    * Example generated by -dataex-. For more info, type help dataex
    clear
    input str65 AGREEMENTS int(Year NOPROVISIONS) str2(country1 country2 country3 country4 country5 country6 country7 country8 country9 country10)
    "Colombia Panama"                                                 2002  66 "CO" "PA" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    ""                                                                2002  38 "CO" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Colombia Northern Triangle"                                      2002  24 "CO" "GT" "HN" "SV" ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Colombia MERCOSUR services"                                      2002  14 "AR" "BR" "CO" "PY" "UY" "VE" ""   ""   ""   ""  
    "Colombia MERCOSUR"                                               2002   9 "AR" "BR" "CO" "PY" "UY" "VE" ""   ""   ""   ""  
    "Andean Countries MERCOSUR"                                       2002   7 "AR" "BR" "CO" "EC" "PY" "UY" "VE" ""   ""   ""  
    "Andean Community Auto Agreement"                                 2002   4 "CO" "EC" "VE" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Colombia Cuba"                                                   2002   4 "CO" "CU" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Mexico Northern Triangle"                                        2002  45 "GT" "HN" "MX" "SV" ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Mexico Nicaragua"                                                2002  37 "MX" "NI" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Mexico Panama"                                                   2002  23 "MX" "PA" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Mexico Uruguay"                                                  2002  22 "MX" "UY" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Israel Mexico"                                                   2002  11 "IL" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Guatemala Mexico"                                                2002   8 "GT" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "EU Mexico"                                                       2002   6 "MX" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Brazil Mexico"                                                   2002   5 "BR" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Cuba Mexico"                                                     2002   3 "CU" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "MERCOSUR Mexico Auto Agreement"                                  2002   2 "AR" "BR" "MX" "PY" "UY" ""   ""   ""   ""   ""  
    "MERCOSUR Mexico"                                                 2002   1 "AR" "BR" "MX" "PY" "UY" "VE" ""   ""   ""   ""  
    "Panama US"                                                       2002  83 "PA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Panama Taiwan"                                                   2002  37 "PA" "TW" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    ""                                                                2002  36 "PA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Panama Trinidad Tobago"                                          2002  11 "PA" "TT" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Nicaragua Panama Protocol"                                       2002   1 "NI" "PA" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Central European Free Trade Agreement (CEFTA) Croatia accession" 2002   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Australia US"                                                    2003  73 "AU" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Australia Malaysia"                                              2003  30 "AU" "MY" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Australia China"                                                 2003  21 "AU" "CN" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Australia Thailand"                                              2003  12 "AU" "TH" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Oman US"                                                         2003  75 "OM" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Morocco US"                                                      2003  66 "MA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Bahrain US"                                                      2003  58 "BH" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Jordan US"                                                       2003  30 "JO" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "United States Vietnam"                                           2003   7 "US" "VN" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Laos US"                                                         2003   6 "LA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Armenia EC"                                                      2003 122 "AM" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Vietnam"                                                      2003 122 "VN" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Moldova"                                                      2003 120 "MD" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Ukraine"                                                      2003 116 "UA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Georgia"                                                      2003 101 "GE" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Singapore"                                                    2003  84 "DZ" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "CARIFORUM EU EPA"                                                2003  84 "AG" "BB" "BS" "BZ" "DM" "DO" "GD" "GY" "JM" "KN"
    "EC Kazakhstan"                                                   2003  81 "KZ" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EC EAC"                                                          2003  61 "BI" "KE" "RW" "SS" "TZ" "UG" "DE" "FR" "IT" "NL"
    "EU Latvia Europe Agreement"                                      2003  57 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "EU Lithuania Europe Agreement"                                   2003  52 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "EU Estonia Europe Agreement"                                     2003  50 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "EU Slovenia Europe Agreement"                                    2003  50 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Cotonou Agreement"                                               2003  48 "AG" "AO" "BB" "BF" "BI" "BJ" "BS" "BW" "BZ" "CD"
    "EC SADC"                                                         2003  39 "BW" "LS" "MZ" "NA" "SZ" "ZA" "DE" "FR" "IT" "NL"
    "Common Economic Zone"                                            2003   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "EC Nice (25) Enlargement"                                        2003   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Argentina Uruguay"                                               2003   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Jordan Sudan"                                                    2003   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "EU Amsterdam"                                                    2004  39 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "EU South Africa"                                                 2004  37 "ZA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Nice"                                                         2004  37 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "EC West African states"                                          2004  36 "BF" "BJ" "CI" "CV" "GH" "GM" "GN" "GW" "LR" "ML"
    "EU Macedonia SAA"                                                2004  36 "MK" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EC Montenegro SAA"                                               2004  35 "ME" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Serbia SAA"                                                   2004  32 "RS" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bosnia and Herzegovina EU SAA"                                   2004  30 "BA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Algeria EU Euro-Med Association Agreement"                       2004  25 "DZ" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Lebanon Euro-Med Association Agreement"                       2004  25 "LB" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Egypt Euro-Med Association Agreement"                         2004  20 "EG" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Cote d'Ivoire EU EPA"                                            2004  18 "CI" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Lisbon"                                                       2004  17 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Albania EU SAA"                                                  2004  17 "AL" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Israel Euro-Med Association Agreement"                        2004  16 "IL" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Jordan Euro-Med Association Agreement"                        2004  16 "JO" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Nice (27) Enlargement"                                        2004  13 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "EU Morocco Euro-Med Association Agreement"                       2004  13 "MA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "EU Tunisia Euro-Med Association Agreement"                       2004  13 "TN" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bulgaria Estonia"                                                2004  11 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Romania Serbia"                                                  2004  11 "RS" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Albania Romania"                                                 2004  10 "AL" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Macedonia Romania"                                               2004  10 "MK" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bulgaria Lithuania"                                              2004  10 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Bulgaria Moldova"                                                2004   9 "MD" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Group of Three Auto Agreement"                                   2004   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Bulgaria Macedonia"                                              2005   9 "MK" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers"              2005   9 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Bosnia and Herzegovina Croatia"                                  2005   8 "BA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bosnia and Herzegovina Romania"                                  2005   8 "BA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bulgaria Serbia"                                                 2005   8 "RS" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bulgaria Latvia"                                                 2005   8 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Central European Free Trade Agreement (CEFTA)"                   2005   8 "AL" "BA" "MD" "ME" "MK" "RS" "XK" "DE" "FR" "IT"
    "Hungary Latvia"                                                  2005   8 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Bosnia and Herzegovina Bulgaria"                                 2005   8 "BA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Albania Bulgaria"                                                2005   7 "AL" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Hungary Lithuania"                                               2005   7 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Estonia Slovenia"                                                2005   7 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Albania Croatia"                                                 2005   7 "AL" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bosnia and Herzegovina Slovenia"                                 2005   7 "BA" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Bulgaria Israel"                                                 2005   7 "IL" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Estonia Hungary"                                                 2005   7 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Brazil Suriname"                                                 2005   0 ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
    "Croatia Slovenia"                                                2006   6 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    "Poland Turkey"                                                   2006   6 "TR" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
    "Lithuania Slovenia"                                              2006   6 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
    end
    I would like to manipulate it so it's reshaped in a bilateral manner like this:
    Iso1 iso2 year Agreement No. of provisions
    CO PA 2002 Colombia Panama 66
    PA CO 2002 Colombia Panama 66

Do you have any idea how I can do so?
    I would greatly appreciate your help on this.

You have several issues that will require some manual input before you get your desired data structure.

1. You want to form country pairs, but some agreements involve a country and a block, e.g., "EU Moldova". As your countries are grouped alphabetically, there is no way to identify the target country in this pairing, i.e., Moldova. You have to create a variable that does this. Then you will pair Moldova with each EU country that is part of the agreement.

2. Some agreements are intra-block, e.g., "Central European Free Trade Agreement (CEFTA)". In such cases, you probably want to form pairs between members of the block. There is no way to know a priori whether an agreement is intra-block.

So your question isn't simply one of coding in Stata. You have other challenges to overcome.

Comment

Yes I acknowledge that there are some manual input that I will need to do before I move to pairing. However, I want to know if I can do this pairing automatically. This is not the actual dataset that I have, the one I have, have up to 90 countries in a single trade agreement. I just put this one because I want to see if it's possible to reshape this dataset so that each country in a trade agreement is paired with the other countries in the agreement.

Comment

If you only have bilateral agreements:

Code:
        clear
        input str65 AGREEMENTS int(Year NOPROVISIONS) str2(country1 country2 country3 country4 country5 country6 country7 country8 country9 country10)
        "Colombia Panama"                                                 2002  66 "CO" "PA" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""    
        "Colombia Cuba"                                                   2002   4 "CO" "CU" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""    
        "Mexico Nicaragua"                                                2002  37 "MX" "NI" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Mexico Panama"                                                   2002  23 "MX" "PA" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Mexico Uruguay"                                                  2002  22 "MX" "UY" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Israel Mexico"                                                   2002  11 "IL" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Guatemala Mexico"                                                2002   8 "GT" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Brazil Mexico"                                                   2002   5 "BR" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Cuba Mexico"                                                     2002   3 "CU" "MX" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Panama US"                                                       2002  83 "PA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Panama Taiwan"                                                   2002  37 "PA" "TW" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""    
        "Panama Trinidad Tobago"                                          2002  11 "PA" "TT" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Nicaragua Panama Protocol"                                       2002   1 "NI" "PA" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Australia US"                                                    2003  73 "AU" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Australia Malaysia"                                              2003  30 "AU" "MY" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Australia China"                                                 2003  21 "AU" "CN" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Australia Thailand"                                              2003  12 "AU" "TH" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Oman US"                                                         2003  75 "OM" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Morocco US"                                                      2003  66 "MA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Bahrain US"                                                      2003  58 "BH" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Jordan US"                                                       2003  30 "JO" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "United States Vietnam"                                           2003   7 "US" "VN" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        "Laos US"                                                         2003   6 "LA" "US" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
        end

drop country3-country10
        order country1 country2 Year
        expand 2
        bys AGREEMENT Year: replace country1= country2[1] if _n==2
        by AGREEMENT Year: replace country2= country1[1] if _n==2
        Res.:

Code:
        . l, sepby(AGREEMENTS Year)

+-------------------------------------------------------------------+
             | country1   country2   Year                  AGREEMENTS   NOPROV~S |
             |-------------------------------------------------------------------|
          1. |       AU         CN   2003             Australia China         21 |
          2. |       CN         AU   2003             Australia China         21 |
          3. |       AU         MY   2003          Australia Malaysia         30 |
          4. |       MY         AU   2003          Australia Malaysia         30 |
          5. |       AU         TH   2003          Australia Thailand         12 |
          6. |       TH         AU   2003          Australia Thailand         12 |
          7. |       AU         US   2003                Australia US         73 |
          8. |       US         AU   2003                Australia US         73 |
          9. |       BH         US   2003                  Bahrain US         58 |
         10. |       US         BH   2003                  Bahrain US         58 |
         11. |       BR         MX   2002               Brazil Mexico          5 |
         12. |       MX         BR   2002               Brazil Mexico          5 |
         13. |       CO         CU   2002               Colombia Cuba          4 |
         14. |       CU         CO   2002               Colombia Cuba          4 |
         15. |       CO         PA   2002             Colombia Panama         66 |
         16. |       PA         CO   2002             Colombia Panama         66 |
         17. |       CU         MX   2002                 Cuba Mexico          3 |
         18. |       MX         CU   2002                 Cuba Mexico          3 |
         19. |       GT         MX   2002            Guatemala Mexico          8 |
         20. |       MX         GT   2002            Guatemala Mexico          8 |
         21. |       IL         MX   2002               Israel Mexico         11 |
         22. |       MX         IL   2002               Israel Mexico         11 |
         23. |       JO         US   2003                   Jordan US         30 |
         24. |       US         JO   2003                   Jordan US         30 |
         25. |       LA         US   2003                     Laos US          6 |
         26. |       US         LA   2003                     Laos US          6 |
         27. |       MX         NI   2002            Mexico Nicaragua         37 |
         28. |       NI         MX   2002            Mexico Nicaragua         37 |
         29. |       MX         PA   2002               Mexico Panama         23 |
         30. |       PA         MX   2002               Mexico Panama         23 |
         31. |       MX         UY   2002              Mexico Uruguay         22 |
         32. |       UY         MX   2002              Mexico Uruguay         22 |
         33. |       MA         US   2003                  Morocco US         66 |
         34. |       US         MA   2003                  Morocco US         66 |
         35. |       NI         PA   2002   Nicaragua Panama Protocol          1 |
         36. |       PA         NI   2002   Nicaragua Panama Protocol          1 |
         37. |       OM         US   2003                     Oman US         75 |
         38. |       US         OM   2003                     Oman US         75 |
         39. |       PA         TW   2002               Panama Taiwan         37 |
         40. |       TW         PA   2002               Panama Taiwan         37 |
         41. |       PA         TT   2002      Panama Trinidad Tobago         11 |
         42. |       TT         PA   2002      Panama Trinidad Tobago         11 |
         43. |       PA         US   2002                   Panama US         83 |
         44. |       US         PA   2002                   Panama US         83 |
         45. |       US         VN   2003       United States Vietnam          7 |
         46. |       VN         US   2003       United States Vietnam          7 |
             +-------------------------------------------------------------------+
        Once you resolve the issues in #2, you can post back.
        Last edited by Andrew Musau; 23 Dec 2023, 07:17.

Comment

With intra-block agreements:

Code:
          clear
          "Andean Community Auto Agreement"                                 2002   4 "CO" "EC" "VE" ""   ""   ""   ""   ""   ""   ""  
          "Cotonou Agreement"                                               2003  48 "AG" "AO" "BB" "BF" "BI" "BJ" "BS" "BW" "BZ" "CD"
          "EU Jordan Euro-Med Association Agreement"                        2004  16 "JO" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
          "EU Nice (27) Enlargement"                                        2004  13 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
          "Bulgaria Macedonia"                                              2005   9 "MK" "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB"
          "Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers"              2005   9 "DE" "FR" "IT" "NL" "BE" "LU" "DK" "IE" "GB" "GR"
          "Central European Free Trade Agreement (CEFTA)"                   2005   8 "AL" "BA" "MD" "ME" "MK" "RS" "XK" "DE" "FR" "IT"
          end

reshape long country, i(AGREEMENT Year) j(which)
          drop if missing(country)
          preserve
          rename country country2
          tempfile 2
          save `2'
          restore
          joinby AGREEMENTS Year using `2'
          drop if country==country2
          Res.:

Code:
          . l, sepby(AGREEMENTS Year)

+---------------------------------------------------------------------------------------------------+
               |                                         AGREEMENTS   Year   which   NOPROV~S   country   country2 |
               |---------------------------------------------------------------------------------------------------|
            1. |                    Andean Community Auto Agreement   2002       1          4        CO         VE |
            2. |                    Andean Community Auto Agreement   2002       1          4        CO         EC |
            3. |                    Andean Community Auto Agreement   2002       2          4        EC         VE |
            4. |                    Andean Community Auto Agreement   2002       2          4        EC         CO |
            5. |                    Andean Community Auto Agreement   2002       3          4        VE         EC |
            6. |                    Andean Community Auto Agreement   2002       3          4        VE         CO |
               |---------------------------------------------------------------------------------------------------|
            7. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         IT |
            8. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         DK |
            9. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         FR |
           10. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         GR |
           11. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         GB |
           12. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         IE |
           13. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         LU |
           14. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         BE |
           15. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       1          9        DE         NL |
           16. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         LU |
           17. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         GR |
           18. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         IE |
           19. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         NL |
           20. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         BE |
           21. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         IT |
           22. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         DE |
           23. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         DK |
           24. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       2          9        FR         GB |
           25. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         DE |
           26. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         GR |
           27. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         NL |
           28. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         DK |
           29. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         IE |
           30. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         BE |
           31. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         LU |
           32. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         GB |
           33. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       3          9        IT         FR |
           34. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         FR |
           35. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         DK |
           36. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         IE |
           37. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         BE |
           38. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         DE |
           39. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         LU |
           40. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         IT |
           41. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         GR |
           42. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       4          9        NL         GB |
           43. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         DK |
           44. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         IT |
           45. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         FR |
           46. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         DE |
           47. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         GR |
           48. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         IE |
           49. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         GB |
           50. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         LU |
           51. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       5          9        BE         NL |
           52. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         FR |
           53. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         BE |
           54. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         GR |
           55. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         IE |
           56. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         DE |
           57. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         IT |
           58. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         NL |
           59. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         DK |
           60. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       6          9        LU         GB |
           61. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         NL |
           62. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         BE |
           63. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         IE |
           64. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         DE |
           65. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         IT |
           66. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         GB |
           67. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         FR |
           68. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         LU |
           69. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       7          9        DK         GR |
           70. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         BE |
           71. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         LU |
           72. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         GB |
           73. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         DK |
           74. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         FR |
           75. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         IT |
           76. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         GR |
           77. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         DE |
           78. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       8          9        IE         NL |
           79. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         GR |
           80. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         DE |
           81. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         NL |
           82. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         IT |
           83. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         IE |
           84. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         BE |
           85. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         LU |
           86. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         FR |
           87. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005       9          9        GB         DK |
           88. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         BE |
           89. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         DE |
           90. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         IT |
           91. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         NL |
           92. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         GB |
           93. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         IE |
           94. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         LU |
           95. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         DK |
           96. | Baltic Free Trade Area (BAFTA) Non Tariff Barriers   2005      10          9        GR         FR |

TRUNCATED
          457. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         IT |
          458. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         NL |
          459. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         BE |
          460. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         FR |
          461. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         DK |
          462. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         LU |
          463. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         GR |
          464. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         GB |
          465. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       1         13        DE         IE |
          466. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         IT |
          467. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         DE |
          468. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         NL |
          469. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         BE |
          470. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         GB |
          471. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         LU |
          472. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         GR |
          473. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         IE |
          474. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       2         13        FR         DK |
          475. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         NL |
          476. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         BE |
          477. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         LU |
          478. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         DE |
          479. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         GR |
          480. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         IE |
          481. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         DK |
          482. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         GB |
          483. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       3         13        IT         FR |
          484. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         IE |
          485. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         FR |
          486. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         DE |
          487. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         LU |
          488. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         GR |
          489. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         GB |
          490. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         IT |
          491. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         DK |
          492. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       4         13        NL         BE |
          493. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         IE |
          494. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         IT |
          495. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         GB |
          496. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         LU |
          497. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         DK |
          498. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         FR |
          499. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         NL |
          500. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         GR |
          501. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       5         13        BE         DE |
          502. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         NL |
          503. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         GR |
          504. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         DE |
          505. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         IE |
          506. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         FR |
          507. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         BE |
          508. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         GB |
          509. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         IT |
          510. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       6         13        LU         DK |
          511. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         LU |
          512. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         GB |
          513. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         GR |
          514. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         DE |
          515. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         FR |
          516. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         IT |
          517. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         BE |
          518. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         NL |
          519. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       7         13        DK         IE |
          520. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         DE |
          521. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         DK |
          522. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         FR |
          523. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         GR |
          524. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         IT |
          525. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         NL |
          526. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         LU |
          527. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         GB |
          528. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       8         13        IE         BE |
          529. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         GR |
          530. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         IT |
          531. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         DK |
          532. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         BE |
          533. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         IE |
          534. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         LU |
          535. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         NL |
          536. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         DE |
          537. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004       9         13        GB         FR |
          538. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         GB |
          539. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         IT |
          540. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         DE |
          541. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         NL |
          542. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         DK |
          543. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         BE |
          544. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         LU |
          545. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         IE |
          546. |                           EU Nice (27) Enlargement   2004      10         13        GR         FR |
               +---------------------------------------------------------------------------------------------------+

.

Comment

Thank you so much this works perfectly !

Comment

Working...
            X